Соопштенија

23 ноември 2021

Отворен ден на УКИМ - ПМФ


Natural Sciences | University of Arkansas

Почитувани,

Во рамките на ОТВОРЕНИОТ ДЕН НА УКИМ 2021, на 30.11.2021 година ќе се одржи централен настан од 10:00 до 12:30 ч, на кој, на сите интересенти за студирање на УКИМ ќе им се обрати Ректорот, проф. д-р Никола Јанкуловски. Линк за приклучување:


Истиот ден, на 30.11.2021 година од 12:00 до 13:30 ч. преку платформата Microsoft Teams ќе се одржи електронска презентација  на студиските програми за прв циклус студии на Природно-математичкиот факултет пред идните студенти. 

План е настанот да се одвива по следниов редослед:
1. Настанот ќе го отворат Деканот на ПМФ и Продеканот за наставни и студенски прашања.

2. Презентацијата ќе ја водат раководителите на институтитеРедоследот е направен согласно редоследот на институтите по азбучен ред: биологија, географија, етнологија и антропологија, математика, физика и хемија.

3. По презентацијата ќе земе збор претседателот на ФСС Даниел Николовски кој накратко ќе го претстави Факултетското студенско собрание.

4. Ке следи претставување на студенти од институтите (еден или двајца кои тековнио студираат на прв циклус студии) кои ќе споделат  информации и искуства кои се придобивките за идните студенти доколку изберат да студираат на некоја од студиските програми на ПМФ. 

5. Во зависност од типот на поставените прашања, одговараат раководителите на институтите, раководителот на Одделението за студентски прашања и студентите.
6. Затварање на настанот.

11 ноември 2021

Термин за полагање на предметот Педагогија во ноемвриска (дополнителна) испитна сесија за уч.2021/2022 год.

Се известуваат студентите од Природно-матема­тичкиот факултет во Скопје, дека терминот за полагање на испитот по Педагогија, кај проф. д-р Борче Костов, во  ноемвриската  испитна сесија ќе се одржи на 01.12.2021 од  11 до 12 часот преку МС ТИМС (онлајн).

Студентите кои сакаат да полагаат нека му испратат мејл, пред испитот, на проф Борче Костов, за да може проф. да им испрати  линк за полагање на МС Тимс.

borcekostov@yahoo.com


11 ноември 2021

Термин за полагање на предметот Психологија во ноемвриска (дополнителна) испитна сесија за уч.2021/2022 год.

Се известуваат студентите од Природно-матема­тичкиот факултет во Скопје, дека терминот за полагање на испитот по Психологија, кај проф. д-р Калина Сотироска Иваноска,  во  ноемвриската испитна сесија е 23 ноември 2021 г., во 14:00 часот.

Испитот ќе се спроведува  онлајн, на mc тимс. Пријавувње на kalina.sotiroska@fzf.ukim.edu.mk


11 ноември 2021

Термин за полагање на предметот Англиски јазик во ноемвриска (дополнителна) испитна сесија за уч.2021/2022 год.

Се известуваат студентите од Природно-матема­тичкиот факултет во Скопје, дека терминот за полагање на испитот по Англиски јазик, во  ноемвриската  испитна сесија ќе се одржи на 15.11 (понеделник) во 18.00ч ќе се спроведува  онлајн, преку платформата Zoom.

Проф.  ги замолува студентите што  ќе го пријават испитот, да  се најават, на следнава електронска адреса  solzica_popovska@yahoo.com за да може да им  испрати линк за полагање на испитот.


05 ноември 2021

Термин за полагање на предметот Македонски јазик во ноемвриска (дополнителна) испитна сесија за уч. 2021/2022 год.

Се известуваат студентите од Природно-матема­тичкиот факултет во Скопје, дека терминот за полагање на испитот по Македонски јазик, во  ноемвриската  испитна сесија е 27 ноември, сабота, во 12 часот.

Испитот ќе се спроведува  онлајн. Професорот Симон Саздов  ги замолува студентите што  ќе го пријават испитот, да  се најават, на следнава електронска адреса s.sazdov@yahoo.com за да може да им  испрати линк за полагање на испитот.


05 ноември 2021

Соопштение за ноемвриска (дополнителна) испитна сесија за уч.2021/2022 год.

Се известуваат студентите, дека  ноемвриската  испитна сесија ќе се одвива во периодот од 22.11.2021 година до 03.12.2021 година.

             Право за полагање имаат студентите кои:  уредно го имаат запишано зимскиот семестар во уч. 2021/2022 година и уредно им е заверен летниот семестар од уч.2020/2021 година.

Студентите во ноемвриската испитна сесија ќе може да пријават и  полагаат најмногу 2 (два) испита  од летниот семестар од учебната 2020/2021 година.

         Задолжителното електронско пријавување на испитите во дополнителната испитна сесија ќе се одвива од  05.11.2021  до 02.12.2021 г. преку електронскиот “i-know” систем. 

             Студентот  покрај електронското пријавување, на денот на испитот треба да носи со себе, индекс и пријава за испит (хартија) ако испитот се спроведува со физичко присуство.

            Доколку испитот се спроведува „on line“/ електронски,  пријавата за испит (хартија), студентот, дополнително ќе ја достави во термин, кој ќе биде објавен од  предметниот наставник.

         Одлука за ноемвриската испитна сесија


07 октомври 2021

МОЖНОСТ ЗА ДОКТОРСКИ СТУДИИ НА ИНСТИТУТОТ ЗА НУКЛЕАРНА ФИЗИКА ПРИ ПОЛСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИТЕ, КРАКОВ, ПОЛСКА

Ве известуваме дека на Институтот за нуклеарна физика при Полската академија на науките во Краков, Полска, има отворен повик за студенти докторанди. Сите заинтересирани кандидати може да добијат повеќе информации на следниот линк:

https://inspirehep.net/jobs/1937612

Рокот за пријавување е до 15 октомври 2021 година.


29 септември 2021

ВАЖНО! СООПШТЕНИЕ ЗА ПРВИОТ АКАДЕМСКИ ЧАС ЗА НОВИТЕ СТУДЕНТИ 

 

ПРВИОТ АКАДЕМСКИ ЧАС ЗА НОВИТЕ СТУДЕНТИ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ФИЗИКА ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 1.10.2021 ГОДИНА (ПЕТОК) ВО 11 ЧАСОТ ВО ГОЛЕМИОТ ФИЗИЧКИ АМФИТЕАТАР.

22 септември 2021

МОЖНОСТ ЗА ДОКТОРСКИ СТУДИИ НА ТЕХНИЧКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВО ВИЕНА, АВСТРИЈА

Ве известуваме дека Техничкиот Универзитет во Виена во рамките на проектот "ENROL" (Marie Skłodowska-Curie COFUND doctoral programme) отвора повеќе места за студенти докторанди. Една од целите на проектот е да привлече студенти од земји, коишто не се членки на Европската унија. Сите заинтересирани кандидати може да добијат повеќе информации за проектот ENROL на следниот линк:

https://www.tuwien.at/en/enrol

Повикот се отвора на 1 ноември 2021 година, а аплицирањето ќе се врши преку порталот на ТУ Виена на линкот:

 https://tuwien.bewerberportal.at/Jobs


12 август 2021

ЗА ИДНИТЕ СТУДЕНТИ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА СТУДИСКАТА ПРОГРАМА ГЕОФИЗИКА И МЕТЕОРОЛОГИЈА

Погледнете ја презентацијата за областа метеорологија на овој линк.


<< претходно | 1 | 2 | 3 | 4 |

Следни испити

Ноември/Декември
П В С Ч П С Н
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
сите

Резултати од испити

по датум     по предмет


© 2021. Институт за физика, ПМФ, УКИМ, Скопје.